Volledig scherm
Adrie Blommerde bekijkt het nog geel bevlekte Thaliaplein. De manager van een schoenenwinkel zeemt de ramen, waarop ook veel poeder terecht was gekomen. Foto Hayte Hugo

Toch claim voor schade van color run in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De organisatie van de Color Your Life Run van vorige week zaterdag heeft toch nog een schadeclaim binnengekregen. Adrie Blommerde, die pal naast de plek aan de Lombardenstraat woont waar een van de kleurstations (het gele) stond, is van gedachten veranderd en wil nu ruim tweeduizend euro van de organisatie.

Zoveel zou het ongeveer moeten kosten om zijn ramen, balkonmeubels en -vloer weer schoon te krijgen, aldus Blommerde.

Hoewel Blommerde maandag nog zei geen schadevergoeding te willen claimen vanwege het charitatief karakter van de run (de opbrengsten gaan naar de Roparun), is hij van gedachten veranderd nu hij weet dat de organisatie hiervoor verzekerd is. Volgens mede-organisator Maikel de Bekker is er een eigen risico van 250 euro als die verzekering wordt aangesproken, maar Blommerde wil niet dat zijn claim ten koste gaat van het goede doel. "Als het zo ver komt, dan betaal ik dat zelf wel. Het gaat me dan ook niet om het geld, ik wil gewoon dat alles opgeknapt wordt."

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
1063 stemmen