Volledig scherm
Winkelend publiek. © Creative Commons

Tijdelijke winkels verbloemen leegstand in centrum Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Wie een rondje door stad loopt, heeft het misschien niet meteen door. Maar ook Bergen op Zoom probeert met tijdelijke invulling van winkels leegstand te bestrijden.

Leegstandbeheerder Alvast heeft het afgelopen jaar acht startende ondernemers ondergebracht in een leegstaande winkel. "Het is een opstap voor beginnende winkeliers", zegt marketingmedewerker Angela Vreeswijk. "Ze betalen een gereduceerd huurtarief en kunnen zo hun winkelconcept uitproberen. Het hangt van de pandeigenaar af hoe lang dat mogelijk is. De bedoeling is dat ze vervolgens doorstromen naar een pand met regulier huurtarief."

De jongste aanwinst in het Bergse centrum is Pakhuis 71 in de St. Josephstraat van Marian Verdult dat eind juli open ging. Zij restylet meubels, geeft interieuradviezen en houdt workshops. "Ik zie deze winkel als een visitekaartje voor mijn bedrijf. Ik ben vorig jaar begonnen in een shop-in-shopwinkel in de Bredasestraat. Toen is me dit aangeboden. Ik kan hier nu kijken of er markt is voor mijn producten."

Sommige medewinkeliers reageerden aanvankelijk sceptisch, zegt ze, maar intussen zijn de reacties louter positief, ook van het publiek.

Lees maandag meer in BN DeStem

poll

Een agent die tijdens haar werk een hoofddoek wil dragen, moet dat kunnen doen.

Een agent die tijdens haar werk een hoofddoek wil dragen, moet dat kunnen doen.

  • Eens (10%)
  • Oneens (90%)
244 stemmen