Volledig scherm

Tiësto vereerd met Edison Pop Oeuvreprijs: dancewereld Breda vindt prijs volkomen terecht

BREDA - De Bredase dj Tiësto is 'super blij, vereerd en trots' met de Edison Pop Oeuvreprijs. Dat laat hij vrijdagochtend weten via Twitter.

Hij nam de prijs in ontvangst bij RTL Late Night. ''Ik word er een beetje emotioneel van'', reageerde hij. Diverse dj's feliciteerden hem via videoboodschappen. Ook de Bredase dj Hardwell sprak een boodschap in.

Op social media krijgt hij veel felicitaties van mensen. De Bredase dancewereld vindt het volkomen terecht dat dat Tiësto als eerste dj de prijs heeft gewonnen.

"Tijs heeft de markt opengebroken. Hij was een van de eerste dj's die niet alleen perfect draaide, maar ook zelf goede platen maakte. Hij heeft de trance-sound vervolmaakt", aldus Cor Fijneman. Fijneman behoorde in de jaren negentig bij de groep dance-dj's uit de zogeheten Spock-scene waar ook Tiësto is voorgekomen.

Raymond Elzerman, bedrijfsleider bij discotheek Kerkplein in Breda, was in de jaren negentig de bedrijfsleider van dancediscotheek Spock in Breda. "Hij is de grondlegger geweest voor een hele generatie dance-dj's", vertelt Elzerman over Tiësto. "De prijs is dus volkomen terecht."

Lees vrijdag meer in BN DeStem.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
701 stemmen