Volledig scherm
EPA

Tiësto op één na best verdienende dj ter wereld

Calvin Harris was afgelopen jaar wederom de best betaalde dj ter wereld. DJ Tiësto uit Breda staat op de tweede plek van de lijst van zakenblad Forbes. 

De 32-jarige Calvin moest wel genoegen nemen met een daling van zijn inkomen. Hij harkte de afgelopen twaalf maanden 63 miljoen dollar (56 miljoen euro) bij elkaar, berekende Forbes. Vorig jaar voerde de dj en producer de lijst aan met een inkomen van 66 miljoen dollar (59 miljoen euro).

Tiësto blijft de bestbetaalde Nederlandse dj. Tijs Verwest (47) staat dit jaar op de tweede plek, met een jaarinkomen van 38 miljoen dollar (34 miljoen euro). Tiësto verdiende volgens Forbes goed aan de meer dan honderd optredens die hij verzorgde.

Martin Garrix
David Guetta (48), de nummer twee van vorig jaar, staat dit keer op de derde plek. De Fransman, die tekende voor het officiële lied van het EK voetbal, kreeg 28 miljoen dollar (25 miljoen euro) bijgeschreven op zijn bankrekening. Zedd en Steve Aoki maken de top vijf compleet.

Tiësto is niet de enige Nederlander in het lijstje. Ook Afrojack en Martin Garrix haalden de top. Afrojack (28) staat met een inkomen van 15 miljoen dollar (13 miljoen euro) op de elfde plaats, de slechts 20-jarige Martin noteerde een jaarinkomen van 16 miljoen dollar (14 miljoen euro) en dat leverde hem de negende positie op.

Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
Martin Garrix, slechts 20 jaar, verdient 13 miljoen euro per jaar © anp

poll

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
103 stemmen