Volledig scherm
© Michael Kulkens

Tiësto doneert 20.000 euro aan TButterfly voor strijd tegen smartphones in het verkeer

KORTENHOEF - Tijs Verwest, oftewel dj Tiësto, heeft maandag 20.000 euro gedoneerd aan stichting TButterfly. De stichting zet zich in tegen smartphonegebruik in het verkeer.

De stichting is opgericht door Michael Kulkens. Zijn zoon Tommy-Boy (13) is omgekomen in het verkeer toen hij op z'n telefoon bezig was.

Dat Verwest een donatie geeft aan deze stichting is niet geheel toevallig aangezien TButterfly is vernoemd naar het liedje Butterflies van Tiësto."Want dat was het laatste liedje dat Tommy hoorde toen hij werd aangereden. Tiësto was het idool van Tommy-Boy", vertelt Kulkens aan RTVNH.

Kulkens voert al geruime tijd tegen smartphonegebruik in het verkeer. Verwest besloot contact met hem op te nemen toen hij werd gewezen op een interview met Kulkens over de achtergrond van de stichting.

Vanwege het drukke schema van de dj kon hij pas maandag de cheque overhandigen. Kulkens:"Ik moest huilen, want ik stond naast zijn idool. Dus dan komt die emotie los. Maar wel met een grote glimlach, hoor."

Voorlichting

Kulkens heeft al zo'n duizend kinderen voorgelicht over de gevaren van smartphonegebruik in het verkeer. Daar wordt ook de donatie van Tiësto voor gebruikt.

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
1005 stemmen