Volledig scherm
Internationale foto-expositie en prijsuitreiking Benevisie. Na de bekendmaking van de winnaars kon men de winnende foto's aanschouwen. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Thuisvoordeel telt niet op het jaarlijkse internationale fotofestival Benevisie

OUDENBOSCH - Uit zo'n 1100 inzendingen, koos een jury de 150 beste foto's voor het jaarlijkse internationale fotofestival Benevisie.  Zaterdag en zondag waren de foto's te zien in de kapel van Saint Louis te Oudenbosch. De veertigjarige Fotogroep West-Brabant viel de eer te beurt de expositie in te richten.

Thuisvoordeel ondervonden de 25 actieve leden van de gastheren niet. "Helaas is geen enkele foto van onze club doorgedrongen tot deze 32e Benevisie", aldus secretaris Toon Erkelens van de Fotogroep, "Maar evengoed zijn we trots om deze internationale tentoonstelling van amateurfotografen in huis te hebben."

Ook wethouder Jan Paantjens was onder de indruk. Hij koppelde de tentoonstelling aan het slotweekeinde van de Halderbergse cultuurmaand. "Bovendien staan ook onze monumenten altijd in de picture deze maand. Als ik zo naar sommige foto's kijk, komt dat allemaal prachtig samen."

Omdat Benevisie korter na de zomervakanties valt dan normaal, viel het aantal inzendingen iets lager uit. "Maar de kwaliteit is bijzonder groot", zei Jan de Gueldre van de Antwerpse Fotokringen. "Deze expo is een spiegel van de kunstzin en het vakmanschap van onze amateurs. Zowel portet, landschap, journalistiek, sport en experimenteel valt hier te bewonderen."

Paantjens reikte de prijzen uit. De Belgische inzendingen worden door de Nederlands gejureerd en omgekeerd. De eerste prijs kleur ging naar Twee kruizen van Fons Kern (Fotogroep De Huiskamer Breda). De eerste prijs monochroom (één kleur) ging naar Looking Back van John Veeke (Fotogroep Goirle). Bij de Belgen maakten Robert Barbarien en Eric Mattheyses de beste foto's.

Volgend jaar is Benevisie weer in België, in Mechelen. Een aantal van de prijswinnende foto's is de komende weken nog in het gemeentehuis Oudenbosch te zien.

Live Voetbal

home logo ADO Den HaagADO
RUST
1-1
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
14:30
PSVPSV
away logo
home logo FC UtrechtUTR
14:30
ExcelsiorEXC
away logo
home logo FC GroningenGRO
14:30
VitesseVIT
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
16:45
AZAZ
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
858 stemmen