Volledig scherm

Thuis in de wijk in Breda: Waar ik vandaan kom, daar kennen wij geen eenzaamheid

Sinds februari zijn dertig studenten van Avans Hogeschool actief in de wijk Heusdenhout in Breda met het project ‘Thuis in de wijk’. Nadat ze de wijk eerst in kaart hadden gebracht, gaan ze nu tot aan de zomervakantie met projecten beginnen. Daarover houden ze voor BN DeStem een blog bij (en maken filmpjes) over hun ervaringen.

“Waar ik vandaan kom, daar kennen wij geen eenzaamheid. Daar waar mijn oorsprong ligt, is iedereen erg betrokken met elkaar. Daar in Liberia, voel ik mij nooit eenzaam of alleen. Daar waar ik op straat loop, gaat er geen dag voorbij dat ik niet gezien en gehoord ben. Daar, waar mijn passie z’n oorsprong vindt.”

Ik verlang naar dat gevoel hier in Heusdenhout, in Nederland, wat in Liberia zo sterk aanvoelt, het gevoel van: ik zie jou, ik hoor jou, jij mag er zijn, het gevoel verbondenheid. Hier in Het Nest heb ik de mogelijkheid gekregen om mensen met elkaar te verbinden. Een maatschappelijke waarde die mij erg aan het hart ligt en waar ik mij hard voor wil maken. Daarom wil ik met mijn sociaal agogische activiteiten in Heusdenhout meer verbinding en duurzame netwerken tot stand brengen. Ik wil dit graag doen door mensen die zich eenzaam of alleen voelen met elkaar in contact te brengen, zodat zij aan de hand hiervan een breder netwerk creëren, zodat zij zich niet eenzaam of alleen hoeven te voelen.

Wanneer mijn tijd erop zit in Heusdenhout, hoop ik dat ik de verbinding heb weten te leggen tussen buurtbewoners onderling, dat is mijn streven, ook al zijn dit maar twee mensen. Want iemand zei mij laatst: “Je hoeft niet iets groots te doen, voor een groot effect, zolang het maar authentiek en oprecht is”.

---------------

De studenten zijn te volgen via hun blog of facebookpagina.

poll

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
49 stemmen