Volledig scherm
Thuis in de wijk

Thuis in de wijk in Breda: Is er nog behoefte aan de wijkraad in Heusdenhout?

Sinds februari zijn dertig studenten van Avans Hogeschool actief in de wijk Heusdenhout in Breda met het project ‘Thuis in de wijk’. Nadat ze de wijk eerst in kaart hadden gebracht, gaan ze nu tot aan de zomervakantie met projecten beginnen. Daarover houden ze vanaf deze week voor BN DeStem een blog bij (en maken filmpjes) over hun ervaringen.

Er gebeurt van alles in ‘Het Nest’ voor ‘Thuis in de wijk’. Susanne nodigde alle studenten en docenten van ‘Het Nest’ uit om vorige week dinsdag naar de wijkbijeenkomst van De wijkraad te komen in wijkcentrum ’T Houwke’. Er ging bij mij meteen een lampje branden: “Dit is leuk voor onze blog!’’

Om 20.00 zou het beginnen. Ik was nieuwsgierig geworden naar het project van Susanne en Patrick. Ik vroeg of ze het leuk vonden als ik over hen zou bloggen. Dat vonden ze wel leuk en vertelden kort waar ze mee bezig waren geweest in Heusdenhout.

Patrick en Susanne legden me uit dat ze tijdens de wijkbijeenkomst van 23 februari in contact waren gekomen met de wijkraad van Heusdenhout. De wijkraad moest gaan stoppen, omdat ze geen nieuwe bestuursleden konden vinden. Dit vonden zij jammer om te horen en besloten samen ermee aan de slag te gaan.

Wat konden ze doen om de wijkraad te helpen? Ze bedachten dat ze gingen enquêteren in Heusdenhout. De enquête was gebaseerd op twee hoofdvragen:

Is er nog behoefte aan een wijkraad in Heusdenhout? Met welke taken moeten zij zich dan bezighouden?

Als u benieuwd bent geworden naar de uitkomst van Susanne en Patrick’s onderzoek, dan kunt u het filmpje op onze blog bekijken. Daar vertellen ze tijdens de bijeenkomst wat hen op is gevallen. Wanneer u interesse heeft gekregen in een bestuursfunctie voor de nieuwe wijkraad van Heusdenhout, twijfelt u dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen u graag om in contact te komen met de wijkraad. U kunt ons vinden via onze blog of facebookpagina.

Volledig scherm
Thuis in de wijk
Volledig scherm
Thuis in de wijk
Volledig scherm
Thuis in de wijk
Wij zijn 30 studenten van Avans Hogeschool. Vanaf februari 2016 zijn wij actief in de wijk Heusdenhout, met het project Thuis in de wijk. Susanne en Patrick hebben onderzoek gedaan voor de wijkraad in Heusdenhout. Ze onderzochten of er nog behoefte is naar een wijkraad in de wijk. Tijdens de wijkbijeenkomst op 19-04-2016 presenteerden ze de uitslag van hun onderzoek. Deze presentatie kunt u terug vinden op de blog van 'Thuis in de wijk' . Bent u benieuwd wat wij hier doen, bekijk dan onze blog of facebook pagina. U kunt natuurlijk ook dit youtube kanaal blijven volgen waar elke woensdag een kort filmpje te zien zal zijn. Blog: https://thuisindewijk.wordpress.com/ Facebook: https://www.facebook.com/thuisindewijk/?fref=ts

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (49%)
  • Oneens (51%)
518 stemmen