Volledig scherm

Thuis in de wijk in Breda: aan de slag met statushouders

Sinds februari zijn dertig studenten van Avans Hogeschool actief in de wijk Heusdenhout in Breda met het project ‘Thuis in de wijk’. Nadat ze de wijk eerst in kaart hadden gebracht, gaan ze nu tot aan de zomervakantie met projecten beginnen. Daarover houden ze vanaf deze week voor BN DeStem een blog bij (en maken filmpjes) over hun ervaringen.

Vorige week hadden we Omroep Brabant te gast in “Het Nest” gehad, deze week was er een fotograaf en journaliste van “Punt”* op bezoek om Anne en Hannah te interviewen voor een artikel in het blad.

Anne en Hannah houden zich bezig met de statushouders in Breda, hier zijn ze heel druk mee en bezoeken allerlei organisaties die iets voor deze mensen willen doen. Ze zijn heel benieuwd naar welke betrokken partijen ondersteuning kunnen bieden in het opbouwen van een sociaal netwerk.

Ze zijn op het idee gekomen doordat ze benadert zijn tijdens de ‘beweegtest’ van Breda Actief in Heusdenhout. Ze raakten in contact met een aantal jongens die statushouder zijn. Vanaf dat moment komen de jongens elke week samen op de zolder van ‘Villa Boerenbont’ om te kletsen over hun ervaringen als statushouder.

Anne en Hannah kunnen met de informatie die ze van zowel de jongens, als de organisaties krijgen, verder aan de slag met hun project.

Bent u nu benieuwd geworden naar wat Hannah en Anne precies doen, of naar andere projecten van ‘Thuis in de wijk’? Dan moet u onze blog en facebookpagina in de gaten houden.

Volgende week vrijdag schrijven Hannah en Anne een stukje op de blog over hun belevingen in de wijk. 

Volledig scherm
Hallo! Wij zijn 30 studenten van Avans Hogeschool. Vanaf februari 2016 zijn wij actief in de wijk Heusdenhout, met het project Thuis in de wijk. Bent u benieuwd wat wij hier doen, bekijk dan onze blog of facebook pagina. U kunt natuurlijk ook dit youtube kanaal blijven volgen waar elke woensdag een kort filmpje te zien zal zijn! Blog: https://thuisindewijk.wordpress.com/ Facebook: https://www.facebook.com/thuisindewijk/?fref=ts

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
164 stemmen