Theatergroep Naasten gaan er 'vol tegenaan' in Roosendaal

ROOSENDAAL - Naasten, een theatergroep van acteurs uit theatergezelschap Drie Maal Plankenkoorts en theaterwerkplaats Tiuri, brengt op 19 februari een toneelbewerking van het boek Alles wat er was van Hanna Bervoets. Het idee hiertoe ontstond toen Drie Maal Plankenkoorts (DMP) ongeveer een jaar geleden zijn intrek nam in het Essentgebouw waar de Roosendaalse afdeling van Tiuri is gevestigd.

Volledig scherm
Acteurs van Drie Maal Plankenkoorts en Tiuri brengen gezamenlijk 'Alles wat er was' naar het boek van Hanna Bervoets onder regie van Yfje Mathijssen.

De samenwerking tussen beide partijen is vrij uniek: Drie Maal Plankenkoorts is bekend door eigenzinnige en experimentele theaterproducties. Tiuri is een theaterwerkplaats voor mensen met een verstandelijke beperking. De acteurs van beide gezelschappen begrepen al snel dat zij van elkaars sterke kanten zouden kunnen leren en profiteren. Omdat zij elkaar als 'naasten' willen zien, besloten onder de naam Naasten tot een gezamenlijke theaterproductie.

"We hebben bewust gezocht naar een theaterstuk waarin mensen zónder en mensen mét een lichte verstandelijke beperking gelijkwaardig kunnen participeren", vertelt regisseuse Yfje Mathijssen van Naasten. "We wilden daartoe een soort Expeditie Robinson-situatie creëren waarin mensen echt tot elkaar veroordeeld zijn. Een situatie waaruit niemand kan ontsnappen.

Toevallig had ik juist de thriller Alles wat er was gelezen: precies de situatie die we zochten. Zes mensen zitten, onwetend van wat er buiten gaande is, opgesloten in een school."

Lees dinsdag meer over Naasten in BN DeStem

'Alles wat er was' is op 19 februari vanaf 20.15 uur te zien in De Kring. Toegang 13,75 euro.

  1. Ondernemers VNO-NCW blij met uitspraak over maximumsnelheid: ‘We kunnen weer vooruit met de bouw’

    Onderne­mers VNO-NCW blij met uitspraak over maximum­snel­heid: ‘We kunnen weer vooruit met de bouw’

    De kogel is door de kerk: de coalitiepartijen zijn het eens over de maatregelen die genomen moeten worden omtrent de stikstofproblematiek. De regel die ze nu willen invoeren is dat de maximumsnelheid overdag in een groot deel van Nederland wordt verlaagd naar 100 kilometer per uur. Vanaf 19.00 uur mag er ‘gewoon’ 130 kilometer per uur worden gereden. De Brabantse en Zeeuwse ondernemers, verenigd in het VNO-NCW, zijn blij met die uitspraak.

Poll

Het is van de zotte dat zowat iedereen een mening heeft over de relaties van BN’ers.

Het is van de zotte dat zowat iedereen een mening heeft over de relaties van BN’ers.

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
1139 stemmen