Volledig scherm
Om de privacy van de omwonenden van café De Commerce te beschermen zijn bloembakken met hoge planten erin geplaatst. 'Nu wordt weer gezegd dat die planten het uitzicht belemmeren.' © archieffoto Robert van den Berge/het fotoburo

Terras in Kruisland blijft voorlopig leeg

KRUISLAND - Edwin Maas, uitbater van de Commerce in Kruisland vindt het ‘hartverwarmend’, de reacties op de petitie om het terras in het dorp te houden.

Inmiddels is de petitie vijfhonderd keer ondertekend. De bijbehorende Facebookpagina heeft meer dan duizend likes. Initiatiefnemer is Rob Rijshouwer: „Het is belachelijk dat een eenling de boel kan dwarsbomen. Als je rationeel kijkt, dan zie je dat het niet is wat de meerderheid van de inwoners wil.” Dat blijkt ook uit de reacties op Facebook, zegt hij. „Ik denk dat 99,5 procent voor het terras is.”

Rijshouwer heeft de actie op touw gezet na een uitspraak van de Raad van State. Die stelde een omwonende van de Markt die last heeft van overlast in het gelijk. Volgens de uitspraak heeft de gemeente bij het opstellen van het bestemmingsplan onvoldoende rekening gehouden met de omwonenden.

De gemeente gaat nu de bodemprocedure afwachten. „De uitspraak die nu is gedaan, is een soort tussenuitspraak”, legt woordvoerster Saskia Kaland uit. „Nu komt er een onderzoek waarna een definitieve uitspraak volgt.” Concreet betekent het wel dat er op de Markt in Kruisland tot die tijd geen terrassen mogen staan.

Lees dinsdag meer in BN DeStem

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
163 stemmen