Volledig scherm
Kelly Hekker samen met haar vriend Ralph. © Milan Rinck / Milan Rinck Photography

Terminaal zieke Kelly: Alles op alles voor spoedbruiloft

BERGEN OP ZOOM - Het zal de mooiste dag van haar leven worden, en tegelijk een van de verdrietigste. Als Kelly Hekker (23) uit Bergen op Zoom in het bijzijn van haar dierbaren vriend Ralph den Boer (27) het ja-woord geeft, weet ze dat het huwelijk slechts van korte duur zal zijn.

"Het is heel dubbel", zegt Kelly. "We beloven elkaar eeuwige liefde en trouw tot de dood ons scheidt, wetende dat dat moment sneller komt dan ons lief is. Maar ik hou zo veel van Ralph en we zijn zo gelukkig samen. Dat wil ik hem kunnen zeggen en laten zien, ongeacht wat er gaat komen."

In 2015 kochten ze een nieuwbouwhuis, maar korte tijd later, in augustus, kreeg Kelly de diagnose baarmoederhalskanker. Het huis is onlangs opgeleverd, maar de ziekte is al uitgezaaid naar haar heupen, onderrug, knieën, en – zo hoorde ze vorige week – inmiddels ook naar haar darmen.

Artsen geven Kelly nog maximaal tot het eind van dit jaar. "Het is heel snel gegaan. En ik besef dat het niet meer goed komt." Hoog op haar bucketlist staat een fotoshoot met Ralph en hun 3-jarig zoontje. Maar haar allergrootste droom is trouwen met de man die ze al sinds de basisschool kent en met wie ze al jaren een relatie heeft.

"Zes jaar geleden heeft hij me ten huwelijk gevraagd. Ik zei 'ja'. Daarna is de relatie even uit geweest, maar we zijn toch weer bij elkaar gekomen. Vorig jaar op mijn verjaardag vroeg hij me opnieuw. Toen wisten we al dat ik ziek was."

Door de aankoop van het huis is er op korte termijn geen geld voor een feestelijke bruiloft. Daarom kwam vriendin Moniek Kooijman in actie. De fotoshoot is inmiddels geregeld. En Moniek startte een doneeractie voor een droombruiloft.

"Dit is het minste wat ik kan doen", vertelt ze. "Je kunt op maandagen gratis trouwen, maar zij verdient een schitterende dag. Dit zijn haar laatste mooie herinneringen."

Lees het hele verhaal in BN DeStem van maandag 15 augustus of via Blendle

Voor donaties of hulp: dreamordonate.nl/7145-schitterende-dag of per mail: trouwenkelly2016@gmail.com

Volledig scherm
Kelly Hekker samen met haar vriend Ralph. © Milan Rinck / Milan Rinck Photography

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (76%)
  • Oneens (24%)
29 stemmen