Volledig scherm
© SXC

Tennissers Prinsenbeek door onbekenden opgesloten

PRINSENBEEK - Een onbekende heeft in de nacht van zaterdag op zondag zo’n twintig leden van Tennisvereniging Prinsenbeek opgesloten op het tennispark. Toen de spelers na middernacht het terrein wilden verlaten, bleek de poort tussen de sportclubs en de parkeerplaats afgesloten met een hangslot.

„Niemand kon het terrein meer verlaten”, vertelt Jack Eerens. Een vrijheidsberoving die volgens de Bekenaar werd ‘ervaren als een gijzeling’. De politie werd gebeld, maar die vond het volgens Eerens geen urgente situatie. Verschillende tennissers hebben zich met de fiets op de schouder via de bosschages bevrijd. De laatste spelers zijn via een poort aan de andere kant vertrokken. Eén van de tennissers, een bestuurslid, bleek de sleutel van die noodpoort te hebben.

Eén sporter had iemand bij het hek gezien, maar er geen aandacht aan geschonken. Toen een vrijwilliger van voetbalvereniging Beek Vooruit ’s ochtends vroeg bij het sportpark kwam, was de ketting weg. De sporters zijn boos en spreken van een misdrijf. Voorzitter Willem Vermeulen van TV Prinsenbeek neemt de kwestie serieus op.

poll

Niet alleen kandidaat-wethouders, maar ook kandidaat-raadsleden moeten strenger worden gescreend

Niet alleen kandidaat-wethouders, maar ook kandidaat-raadsleden moeten strenger worden gescreend

  • Eens (98%)
  • Oneens (2%)
1120 stemmen