Volledig scherm
Trainer Ivo Coertjens geeft de jonge pupillen van tennisvereniging De IJpelaar hun woensdagmiddagtraining. © Ron Magielse/Pix4profs

Tennisclub IJpelaar in Breda groeit explosief

BREDA - Geheel tegen de trend in neemt het aantal leden van de Bredase tennisvereniging De IJpelaar toe. De Nederlandse Tennisbond, de KNLTB kent al jaren een terugloop in het aantal leden. De bondadviseert clubs actief werk te maken van ledenwerving en -behoud. Mei 2015 is TV De IJpelaar begonnen met een intensief jeugdprogramma. Op dat moment had de club zo'n zestien jeugdleden. Nu, een jaar later, is dat aantal gestegen tot 75.

Aan de vervijfvoudiging van het aantal jeugdspelers liggen meerdere oorzaken ten grondslag. Allereerst heeft de club het geluk dat er een verjonging plaatsvindt in de wijk. Meer jonge gezinnen betekent meer potentiële jeugdspelers. Maar belangrijker nog is de investering die de club heeft gedaan in het uitzetten van een actief jeugdbeleid. De trainingsactiviteiten zijn uitgebreid en er worden tegenwoordig meer activiteiten georganiseerd.

Ivo Coertjens is momenteel de clubtrainer. Hij legt uit waarom het bij de opzet van de lessen belangrijk is om niet meteen op techniek te focussen. "De oog-handcoördinatie is eenvoudigweg nog niet voldoende ontwikkeld. Ze spelen wel wedstrijden maar hóe ze de bal over het net krijgen, is nog niet zo belangrijk", aldus Coertjens.

Live Voetbal

home logo NAC BredaNAC
50'
0-1
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo ExcelsiorEXC
19:45
Sparta RotterdamSPA
away logo
home logo VVV-VenloVVV
19:45
ADO Den HaagADO
away logo
home logo FC TwenteTWE
20:45
Roda JC KerkradeRJC
away logo

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
656 stemmen