Volledig scherm
© Rob de Haas / Mainstay Breda

Telefoondieven gecrasht met auto vol met babymelkpoeder, politie zoekt slachtoffers diefstal

BREDA - De drie telefoondieven die zaterdagmiddag zijn gecrasht met een auto vol met babymelkpoeder hebben daarvoor gevochten met omstanders toen ze een telefoon van een ouder echtpaar probeerden te stelen. De slachtoffers hebben geen aangifte gedaan en de politie is daarom naar hen op zoek. 

Rond kwart over vier kreeg de politie een melding dat er een telefoon was gestolen bij het winkelcentrum Moerwijk in Hoge Vught. Omstanders zagen dit gebeuren en probeerden de dieven tegen te houden. Hierbij is een gevechtspartij ontstaan.  

De dieven zijn ontkomen en daarna in een zilvergrijze Volkswagen Passat gestapt en de wijk ingevlucht. 

Op de kruising van de Brusselstraat en de Brasschaatstraat botsten ze tegen een ander voertuig en kwamen tot stilstand tegen de stoep. Er raakte niemand gewond. 

Daarna zetten de drie inzittenden het op een lopen en vluchtten ze richting de wijk Wisselaar. Na een zoektocht door diverse politie eenheden konden ze de verdachten aanhouden. In de auto trof de politie op zowel de achterbank als in de kofferbak een grote hoeveelheid babymelkpoederblikken aan. Waar deze vandaan komen en of ze ook gestolen zijn is nog niet bekend. De politie kon ook niet vertellen of de gestolen telefoon was aangetroffen bij de verdachten.  

De auto staat niet als gestolen geregistreerd, maar wordt voor sporenonderzoek veilig gesteld. 

poll

Het frauderen met pgb is het gevolg van een ook voor de overheid veel te ingewikkelde regeling

Het frauderen met pgb is het gevolg van een ook voor de overheid veel te ingewikkelde regeling

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
79 stemmen