Volledig scherm
De oproep voor de tegendemonstratie die Laat Ze Niet Lopen in Breda wil houden. © Laat Ze Niet Lopen

Tegenactie op dag van Pegida-demonstratie in Breda

BREDA - Breda moet op zaterdag 18 juni niet rekening houden met één maar met twee demonstraties. Eerder werd al bekend dat de anti-islambeweging Pegida die dag naar de stad komt. Nu meldt Laat Ze Niet Lopen op zijn Facebookpagina dat ook dit 'initiatief tegen racisme en extreem-rechts' die dag zijn geluid in Breda wil laten horen.

Pegida heeft een vergunning gevraagd en gekregen van de gemeente voor de manifestatie. Daarbij staat onder meer een mars door de straten van de stad gepland. Laat Ze Niet Lopen noemt de geplande Pegida-activiteit onomwonden een 'racistische optocht'. "Stop Pegida en haar extreem-rechtse achterban, houd racisten van de straat! Laat Ze Niet Lopen!", zo is in de oproep voor de tegendemonstratie te lezen. 

'Niet welkom'
Volgens de organisatoren achter de oproep zijn eerdere demonstraties van Pegida door tegenacties altijd vrij beperkt gebleven. "Organiseer jezelf en je vrienden, fluit ze uit, overstem ze, blokkeer, laat zien dat ze niet welkom zijn! Het is aan ons om samen de druk op de ketel te houden en de ruimte voor Pegida zo klein mogelijk te houden!" De demonstratie van Pegida begint om 14.00 uur. De exacte locatie is tot nu toe niet bekend gemaakt. Laat Ze Niet Lopen belooft om die informatie via internet te verspreiden zodra er duidelijkheid over is.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
701 stemmen