Volledig scherm
© Bert Jansen

Taxichauffeurs willen betere bebording voor standplaatsen station Breda

BREDA - Er moet zowel binnen als buiten het Bredase station een betere bebording komen om aan te geven waar de taxistandplaatsen zijn. Dat vindt John Klem van het Taxi Gilde Breda, een overkoepelende organisatie van zelfstandige taxichauffeurs. Woensdagochtend is ook aan de centrumzijde van het station een taxistandplaats geopend.

De afgelopen jaren stonden taxi's alleen aan de Belcrumzijde.

In het midden van de stationshal, waar de treinreizigers door de poortjes komen, wordt nu verwezen naar de taxi's aan de Belcrumkant. Maar dat bordje gaat weg. "Als aan beide zijden van het station taxi's staan, verwijzen we daar niet naar. Mensen komen dan toch wel bij de taxi's uit. Het maakt niet of je links of rechts gaat", aldus een woordvoerder van ProRail.

Klem van het Taxi Gilde is het daar niet mee eens. "Het werkt juist verwarrend. Mensen weten niet welke kant ze uit moeten. Het zou logisch zijn als er duidelijke bordjes komen, waarop te zien is dat er zowel aan de centrumkant als aan de noordkant taxi's te vinden zijn."

Richting de de uitgang van het stationshal hangen wel bordjes met een taxi-afbeelding. Maar eenmaal buiten bij het station moeten mensen, met name aan de centrumkant, weer gaan zoeken, zegt Klem. De taxi's staan daar zo'n vijftig meter van de ingang. "Zet daar een bord neer, zodat mensen weten dat ze naar links moeten."

Live Voetbal

home logo NAC BredaNAC
EINDE
0-2
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo ExcelsiorEXC
83'
1-0
Sparta RotterdamSPA
away logo
home logo VVV-VenloVVV
81'
0-1
ADO Den HaagADO
away logo
home logo FC TwenteTWE
38'
1-0
Roda JC KerkradeRJC
away logo

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
702 stemmen