Volledig scherm
De inrichting van de Oosterhoutse tapaszaak Me Gusta is knus en warm. Foto Ron magielse / Pix4Profs

Tapasrestaurant Me Gusta in Oosterhout, voor wie de winter wil ontvluchten

OOSTERHOUT - De miezerregen en kou buiten zijn we zo vergeten, als we onze vochtige jassen uit hebben gedaan. Tapasrestaurant Me Gusta trekt je meteen soepel in een vakantiesfeer.

Knusse lantaarntjes boven de tafels, vrolijke posters aan de muren, felgekleurde bloemen naast de borden en swingende Spaanstalige muziek in je oren. In het gedeelte van het restaurant waar wij plaatsnemen, siert een muurbrede print van een zonovergoten mediterraan pleintje de achterwand. En om het af te maken staat de verwarming hoog genoeg om mijn vest mijn vest te laten en voor het eerst in weken weer wat huid aan de lucht bloot te stellen.

Tapaszaak
Bij Me Gusta kun je in elk geval even de winter ontvluchten, en dat lijkt ons een prima beginpunt voor een tapaszaak. De kaart is onderverdeeld in overzichtelijke categorieën: salades, warme vegetarisceh tapas, warme tapas met vlees, warme tapas met vis. Bezoekers vinden er zowel klassiekers als patatas bravas (stevig gekruide en krokant gebakken aardappelpartjes) en tortilla (uirbundig gevulde omelet) als meer experimentele tapas als varkenshaas met blauwschimmelkaas. Voor wie het lastig vindt zelf te kiezen, biedt Me Gusta tegen een vaste prijs ook een eigen tapasselectie met voor elk wat wils. Wij besluiten toch zelf onze tapas uit te zoeken.

Kleurrijk
We bestellen voor een eerste ronde uit zo'n beetje elke categorie op de kaart een gerechtje. Die worden vervolgens geserveerd op feestelijke, kleurrijke aardewerken schalen. Vooral de berenjena con manchego valt bij ons goed in de smaak: gegrilde aubergine met schapenkaas en een gedurfde hoeveelheid knoflook. De tortilla de patata blijkt vakkundig gekruid en erg smakelijk, net als de knoflookchampignons en de salade met geitenkaas en honing die we tijdens deze eerste ronde ook op tafel treffen. Ook op tafel: een salade van lekkere kikkererwten - écht lekker, deze hebben niet dat droge schilletje dat bijna alle kikkererwten in Nederland hebben - met kwalitatief goede chorizo.

Bijna alle gerechten zijn een beetje vet, een beetje zout, maar niet té; eigenlijk smaakt alles precies zoals je bij tapas hoopt. ,,Eten waar je blij van wordt", vat mijn tafelgenoot treffend samen. En dat geldt trouwens ook voor de witte wijn die we drinken, een Spaanse Verdejo, opgewekt en fris. Een omschrijving die overigens ook van toepassing is op de sympathieke jonge vrouw die onze tafel de hele avond op een prettige, attente manier bedient

Op de kaart staat de wat bizarre opmerking dat een karaf kraanwater 'gratis is', maar dat Me Gusta 'voor de service een kleine vergoeding van 2 euro vraagt'; dat is wat verwarrend en ook licht irritant. Tafelwater is gratis of niet. Ondanks die aangekondigde 'servicevergoeding' staat onze karaf later overigens toch gewoon voor 0 euro op de rekening.

Tweede ronde
De uitstekende eerste keuzes maken ons misschien wat overmoedig als we de tweede ronde bestellen. Lekker gemaakt door dat beetje zout en beetje vet vragen we de serveerster vervolgens om een paar gerechten die van zichzelf nog wat vetter en steviger zijn, en dan vliegt de keuken van Me Gusta toch een beetje uit de bocht. De gebakken uienringen zijn eigenlijk alleen maar vettig en hun jasje wat melig; de smaak doet ons denken aan gerechten die je bij een slechte Chinees weleens tegenkomt. Aan de eveneens erg vettige kroketjes met kaas en spinazie beleven we ook weinig plezier.
Wél erg goed is de salmon con cava (zalm): de vis is prachtig gaar, nog een klein beetje rosé in het midden: een lust voor oog en tong.

Idioot mals
De iets veiligere keuzes die we daarna weer maken herstellen ons vertrouwen in Me Gusta. Mijn tafelgenoot proeft bijvoorbeeld kalfswang die bijna idioot mals is: prachtig gerecht. En de desserts zijn simpel maar doeltreffend. De postre de la casa, het nagerecht van het huis, bestaat uit een nogal doorsnee koke met chocolade, was ijs en slagroom; niet heel bijzonder, maar voor een gewone zoetekauw een acceptabel slotakkoord aan zo'n avondje uit. De crema catalana van mijn tafelgenoot is goed bereid: niet te zoet, mooi van kleur en met een net knapperig korstje.

Onze slotconclusie? Op een enkele misser na schotelt Me Gusta zijn gasten uitstekende, zij het soms wat prijzige tapas, aangename wijntjes en heel acceptabele desserts voor. Een mooie plek om in de wintermaanden de kou even uit de botten te jagen.

'Eten waar je blij van wordt', vat mijn tafelgenoot de eerste gerechtjes die we proeven samen

BEOORDELING

Voor- / Hoofd-gerecht 7
Nagerecht 6,5
Prijs/kwaliteit 7
Sfeer 8
Bediening 7

​Totaal 7,1


REKENING

2gl.droogwit € 7,50
2 gl. rood € 7,50
2. gl. Crianza € 11

ensaladilla garbanzos € 4,65
Solomillo € 6,95
Carrillada € 8,50
Salmonconcava € 8,60
Berenjena manchego € 5,30
Tortilladepatata € 5
Champinones al ajillo € 4,50
Arosdecebolla € 4,50
Croquetasdequeso € 5

Patatas bravas € 4
Creme catalana € 5
Postredelacasa € 6

Totaal 94 euro

Me Gusta Oosterhout, Willemstraat 68 4901 LC Oosterhout,
dagelijks open vanaf 17.00 uur, op zondag al vanaf 15.00 uur.
Opties voor door de keuken geselecteerd menu.
www.tapasmegusta.nl

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
496 stemmen