Volledig scherm
De familie De Leeuw, klaar om naar Australië te gaan. Van links naar rechts: Romy (70), Harry (83), Tonny (86), Tineke (68), Corry (87) en Ria (80). Foto Carl Mureau

Tachtigers uit Breda reizen naar zieke broer in Australië: 'Hij wil ons nog één keer zien'

BREDA - Harry de Leeuw (83) en zijn vijf zussen stappen binnenkort samen in het vliegtuig voor een reis van ruim 16.000 kilometer. Een hele onderneming voor het oude Bredase gezelschap. Gemiddelde leeftijd: 79. De bestemming is broer Piet van 81, die lijdt aan de ziekte van Parkinson.

"Hij wil ons graag nog één keertje zien, maar ja, je fietst er niet zo maar even naartoe", zegt Tonny (86). Zij is niet de oudste van het stel, Corry (87) komt nog boven haar. Ria is 80 en dan heeft het gezin ook nog twee nakomertjes: Romy (70) en Tineke, die 68 is. "Dat is ons kakkenesje", klinkt het op zijn Bredaas in koor. Hun broers Gerrit en Kees zijn reeds overleden.

Sinds tien jaar lijdt Piet aan Parkinson. Zijn levenseinde nadert. Om zijn broer en zussen nog één keer te kunnen zien, zou hij afgelopen voorjaar naar Nederland zijn gekomen. Romy: "Maar van zijn artsen mocht hij die grote reis niet maken. Dat was een enorme domper voor hem."

En toen opperde een nichtje dat oom Harry en de tantes ook naar Australië konden komen. Romy: "Iedereen zei meteen ja. Maar daarna bleef het een minuut stil." Het is immers niet niks, zo'n verre reis. Corry: "Het wordt nu best spannend. Ik ben als enige nog nooit in Australië geweest."

Lees zaterdag meer in BN DeStem.

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (69%)
  • Oneens (31%)
123 stemmen