Volledig scherm
Theaterschool Tintelbelle. © Jan Stads/Pix4Profs

Tachtig kinderen brengen musical op de planken in Dongen

DONGEN - Dit weekend treden de leerlingen van theaterschool Tintelbelle op in de Cammeleur. Zo’n tachtig kinderen van zes tot twaalf jaar spelen morgen en zondag de musical Binnenstebuiten. „We zijn al sinds kerst aan het repeteren, maar nu vinden de kinderen het enorm spannend”, zegt eigenares van de theaterschool, Isabelle Murg (32). De verhaallijn is van de tekenfilm Binnenstebuiten van Pixar maar Murg schreef zelf het musicalscript. „Ik heb de kern gepakt en bedacht dansjes en de liedjes.


Tachtig kinderen samen laten optreden voor driehonderd mensen vraagt goede organisatie en veel werk. „Gelukkig zijn er enorm veel vrijwilligers die hebben meegeholpen. Het decor en de kleding van de kinderen zijn gemaakt door de ouders en vrijwilligers.”
Ook de materialen zijn voor groot deel gesponsord door lokale ondernemers.
Isabelle’s Haar moeder coördineert straks achter de coulissen, terwijl Murg voor staat om de cue te geven voor licht en muziek.
Oktober 2014 begon ze op kleine schaal in de Cammeleur met vijf kinderen. Maar al snel wisten ouders haar te vinden. Binnen een jaar had ze tachtig leerlingen die ze allemaal zelf les gaf. Inmiddels staat de school op het Heuvelpark en telt zo’n 120 kinderen en volwassenen. Murg is geen onbekende in musicalland en trad op met topartiesten. „Ik heb gespeeld in de musicals Mary Poppins en The Sound of Music.”

Lees meer in BN DeStem van vrijdag 24 juni.

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (83%)
  • Oneens (17%)
94 stemmen