Volledig scherm
Toneelclub 't Gordijntje. © Peter van Trijen / Pix4Profs

't Gordijntje wint Halderbergse Cultuurprijs

HOEVEN - De spanning liep zaterdagavond in de volle kapel van Bovendonk in Hoeven behoorlijk op. Want zelfs wethouder Jan Paantjens wist tot op het laatste moment niet wie van de drie genomineerden de Halderbergse Cultuurprijs 2016 zou winnen. 

Om half elf klinkt dan luid en duidelijk en gedragen op de akoestiek de naam van de winnaar:’ En, dat is toneelvereniging ’t Gordijntje uit Bosschenhoofd.”

Ook voor de overige twee genomineerden Vox Populi uit Stampersgat en Mimi en Peter van Waterschoot van der Gracht uit Hoeven heeft hij mooi woorden.” Voor het zelfde geld hadden jullie gewonnen.”

Zoals ’t Gordijntje eerder had gemeld, gaat het winnende bedrag van 1500 euro besteed worden aan een heus groot, donkerrood velours gordijn. Dat moet dan wel in het leerplein van basisschool ’t Bossche Hart in Bosschenhoofd komen te hangen.

Lya Lauwerijssen:’ We zijn superblij en springen zowat een gat in het dak. Eind januari spelen we weer. Wat zou het mooi zijn als dan dat nieuwe gordijn er ook daadwerkelijk zou hangen. Want ’t Gordijntje zonder gordijn, dat kan natuurlijk niet.”

Lees maandag meer over de Halderbergse Culturprijs in BN DeStem

poll

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
205 stemmen