Volledig scherm
Kunstrolschaatster Sylvia Pistorius heeft twaalf nationale titels op haar naam staan. Gisteravond is ze gehuldigd door burgemeester Adriaansen van Woensdrecht. foto tonny presser/pix4profs

Sylvia straalt met rolschaatsen en wordt in het zonnetje gezet door burgemeester van Woensdrecht

HOOGERHEIDE - Sylvia Pistorius werd donderdagavond in het gemeentehuis in Hoogerheide door de Woensdrechtse burgemeester Steven Adriaansen in het zonnetje gezet voor haar prestaties op de rolschaatsen.

"Helaas is kunstrolschaatsen in Nederland een ondergewaardeerde sport", zegt de 23 jarige Hoogerheidese. Ze is dan ook blij dat ze door de burgemeester, bij wijze van erkenning voor haar sport, werd ontvangen, zegt ze.

Pistorius staat aan de top van het Nederlandse kunstrolschaatsen. Twaalf jaar op rij werd ze Nederlands kampioen. Daarnaast won ze diverse internationale wedstrijden en deed ze mee aan Europese en wereldkampioenschappen.

In oktober gaat Pistorius naar het WK in Italië. "Daar een medaille halen is zo goed als uitgesloten", zegt ze. "De meiden die daar deelnemen zijn beroeps en ik heb naast het rolschaatsen gewoon een baan."

Lees vrijdag meer over kunstrolschaatsen in BN DeStem

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (50%)
  • Oneens (50%)
533 stemmen