Volledig scherm

Swingende Efteling musical: De gelaarsde Kat

Programma


Efteling Theater
Zondagmiddag 30 oktober, 16.00uur
Maak kans op een meet & Greet met castleden
Incl. nieuwe Gouden boekje ‘De gelaarsde Kat’
Tickets: vanaf € 14,95 p.p. (excl servicekosten).

Sprookjes zijn van alle tijden. De gelaarsde Kat laat zien hoe je met niets een fortuin verwerft. Een nieuwe swingende musical in het Efteling Theater met een exclusieve voorstelling voor abonnees van BN DeStem.

Je vindt hem niet in het Sprookjesbos, maar wel op diverse andere plekken in de Efteling. De gelaarsde Kat, uit de Sprookjes van Moeder de Gans. Vanaf 18 september staat hij op de planken van het Efteling Theater. In een bewerking van scenarioschrijver Allard Blom, die ook de liedteksten schreef.

Een swingende familievoorstelling vol kattenkwaad onder regie van Mark van Haasteren met een talentvolle cast. Het sprookje wordt vanuit het perspectief van de kat verteld. Een rol vertolkt door de alom gewaardeerde musicalster Marcel Visscher. Uiterst slim koppelt hij molenaarszoon Bas, gespeeld door Soy Kroon, aan de hedendaagse prinses Tessa, die wars van tradities is.

Een rol gespeeld door Vajèn van den Bosch. De molenaarszoon is verzekerd van een fortuinlijke toekomst. Musicalster Dick Cohen speelt er maar liefst drie personages in: koning, kattenvrouw en molenaar. Een droomverhaal, waarvan abonnees kunnen genieten tijdens een exclusieve voorstelling op zondagmiddag 30 oktober.

De voorstelling begint om 16.00 uur en duurt 75 minuten, zonder pauze. Tickets zijn er al vanaf 14,95 euro (excl. servicekosten) en je maakt je kans op een Meet & Greet met enkele castleden. Na afloop ontvangen alle kinderen een presentje. Het nieuwe en exclusieve Efteling Gouden boekje ‘De gelaarsde Kat.’

Eigen sausje
Beleef hoe de kat en de molenaarszoon bevriend worden. Laat je meeslepen door het verhaal, waarin niemand minder dan Stanley Burleson te horen is als de stem van tovenaar Mavros. Spannend wordt het zeker. Zal de gelaarsde Kat zijn belofte nakomen?

“De gelaarsde Kat is een mooi sprookje, dat veel mensen kennen. Efteling Theaterproducties heeft er een eigen sausje over gegooid, net als bij onze vorige sprookjesmusicals,” aldus Mariëtte Siezenga, woordvoeder van de Efteling. Het succes van deze formule heeft zich bewezen. De vorige productie, Pinokkio, trekt vanaf half oktober langs de theaters in Nederland en België.

“Onze producties staan alleen in het musicalseizoen in het Efteling Theater. Dat loopt van september tot en met maart. Omdat niet alle liefhebbers de voorstelling in die periode konden zien, doet die straks de theaters aan”, licht Siezenga toe. De gelaarsde Kat is een voorstelling vol dans en zang, net als de vorige producties voor het Efteling Theater.

Een sprookjesmusical voor de hele familie met veel jonge talenten. Ruim 1500 kinderen werden geselecteerd om een eenmalige rol als kat in een van de voorstellingen te spelen.

Siezenga: “Naast de zeven kinderen die een vaste rol hebben in de kindercast, staan er bij iedere voorstelling 37 kinderen tussen de zes en dertien jaar op het podium. Zij vervullen een gastrol als kat en zijn daarvoor een dag naar de kattenschool in de Efteling geweest. Heel bijzonder. De duizend deelnemers zijn uit ruim vijfduizend aanmeldingen geselecteerd. Iets om trots op te zijn.”

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
RUST
2-2
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
14:30
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
14:30
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
16:45
PSVPSV
away logo

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
1014 stemmen