Volledig scherm
Hein van Oorschot, voorzitter van het College van Bestuur van de NHTV in Breda. © Ramon Mangold/Pix4Profs

Studenten over Stapel: 'Zo straalt de NHTV geen overtuiging uit'

BREDA - Of Diederik Stapel nu wel of niet naar de NHTV komt, het laat de meeste studenten van de Bredase hogeschool koud. Het merendeel kent de omstreden wetenschapper niet eens. 'Wie?' en 'geen idee' zijn de meest gehoorde antwoorden tijdens een rondvraag op de school.

Jeroen Oomen (20) kent Stapel wel, van verhalen in de media. Volgens hem verdient iedereen een tweede kans. "Hij heeft verkeerde dingen gedaan in het verleden, maar dat wil niet zeggen dat hij dat nu nog steeds doet. Ik neem aan dat hij van zijn fouten heeft geleerd." De 20-jarige student is ook kritisch op de hogeschool. "Als NHTV straal je nu geen overtuiging meer uit. Je moet toch weten waar je mee bezig bent."

Een aantal meiden, waaronder Laura van Gool (18), vindt ook dat iedereen een tweede kans verdient. "Hij moet toch ook weer aan werk komen? Ik vind het raar dat het zo loopt." Tim van Efferen (22) vond het maar vreemd dat de wetenschapper op zijn school kwam werken. "Hij heeft gefraudeerd, waarom neem je hem dan in dienst? Ik vind het zo wel prima."

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
772 stemmen