Volledig scherm
Zeventig studenten van de NHTV aan de Claudius Prinsenlaan in Breda volgen de kick-off van een gezamenlijk project van de hogeschool en elektronicabedrijf Samsung. foto René Schotanus/pix4profs

Studenten met 'verse hersenen' voor nieuwe studie op NHTV in Breda

BREDA - Een stapel zeecontainers op het parkeerterrein aan de Claudius Prinsenlaan in Breda fungeerde gisteren als decor van een nieuwe studie op de NHTV. Zeventig studenten van de Academie voor Stedenbouw, Logistiek en Mobiliteit (SLM) in Breda gaan de komende tijd als zeg maar consulent aan de slag voor het elektronicaconcern Samsung SDS Europe Logistics.

De vierdejaars mogen een zogenoemde nieuwe supply chain (de keten vanaf de grondstoffenwinning tot aan de levering van een gereed product aan de klant) bedenken voor de consumer electronics-afdeling (zoals tv's) van de Koreaanse multinational.

De NHTV-docenten Jan van Elderen en Eric Hopstaken hebben samen met Robert van der Waal, Lars Breedveld en Diederik Brand van Samsung de business case voor de studenten ontwikkeld.

"Doelstelling is dat de student zich als consulent zal opstellen naar Samsung en het bedrijf advies gaat geven over het ontwerpen en implementeren van een nieuwe supply chain", zegt Ruud Weijmans van de NHTV. "We zijn op zoek naar fresh brains, mensen die innovatief zijn, die out-of-the-box kunnen denken", zegt Robert van der Waal, director logistics operations van Samsung Electronics. 

Lees woensdag meer over het project in BN DeStem

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
36'
1-1
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
14:30
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
14:30
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
16:45
PSVPSV
away logo

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
1009 stemmen