Volledig scherm
Still uit Close Encounters © Michelle Verhoeks

Studente van St. Joost in Breda laat vagina's zingen op Istanbuls filmfestival (video)

BREDA - Gekleurde vagina's die je ook nog eens vrolijk toezingen. Daarmee was Michelle Verhoeks, vierdejaarsstudent Animatie aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving|St.Joost, genomineerd voor beste, internationale, korte film op het Filmfestival Kisakes in Istanbul. De film Close Encounters is gemaakt met ecoline en pen.

Michelle moest tijdens haar minor aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunst (KASK) in Gent een lipsync maken. Alleen wilde ze daar geen pratende monden voor gebruiken en dus kwam ze uit bij een paar andere lippen van het vrouwelijke lichaam. 

Er zit een feministische gedachte achter de film. Volgens Michelle mogen vagina's ook wel eens in de spotlight staan en daarom heeft ze een podium voor ze gecreëerd, legt ze aan Punt Avans uit. 

Kisakes Filmfestival

Om de film wat meer bekendheid te geven, stuurde ze hem op naar verschillende festivals. Kisakes filmfestival in Istanbul nomineerde het voor beste, internationale, korte film. “Helaas heb ik niet gewonnen, maar ik mocht naar Instanbul om bij het festival aanwezig te zijn. Dat was voor mij al winnen op zich. Ik heb veel interessante mensen ontmoet, vooral Turkse vrouwen vonden het erg interessant.”

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
1005 stemmen