Volledig scherm
Junk en dealers in park Valkenberg. © ron Magielse / Pix4Profs

Strijd tegen drugsoverlast: dealers en minderjarige gebruikers opgepakt in Valkenberg Breda

BREDA - Tijdens zogenoemde actiedagen van de politie in park Valkenberg in Breda zijn de afgelopen twee weken zes aanhoudingen verricht.Het gaat om vier vermoedelijke dealers en twee minderjarige gebruikers.

Aanhoudingen
De twee minderjarigen, 15 en 16 jaar oud enafkomstig uit Breda, zijn aangehouden op verdenking van bezit van softdrugs. Ze hebben afstand gedaan van de hennep en hasj en zijn, na het afleggen van een verklaring, weer in vrijheid gesteld.

De vier volwassen verdachten, twee inwoners van Breda van 45 en 56 jaar oud, een 50-jarige man uit Tilburg en een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn aangehouden op verdenking van dealen.

Ontmoedigingsbeleid
Behalve via het strafrecht proberen politie, gemeente en Stichting Maatschappelijke Opvang (SMO) ook met een persoonsgerichte aanpak de overlast in het park Valkenberg te bestrijden. De politie heeft in dit kader tijdens deze actiedagen actief contact gezocht met mensen die ervan verdacht worden zich schuldig te maken aan dealactiviteiten in het park. Met nadrukkelijke aanwezigheid en een gesprek probeerden agenten dit gedrag te ontmoedigen.

Burgemeester Paul Depla: “Ik ben blij dat we opnieuw vier dealerverdachten hebben kunnen aanhouden. We hopen dat we daarmee een belangrijke stap zetten in de aanpak van de overlast in het Valkenberg. We blijven er met alle partijen bovenop zitten.”

De actiedagen maken deel uit van de integrale aanpak van de gemeente Breda, Stichting Maatschappelijke Opvang en de politie om de overlast in en rondom het park terug te dringen.

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
1039 stemmen