Volledig scherm
Minister van der Steur en burgemeester Frank Petter. © Gemeente Bergen op Zoom

Strijd tegen drugs in West-Brabant verhardt

BERGEN OP ZOOM - Minister Van der Steur zegt de regio geen geld toe, maar gaat de Kamer wel vragen om extra budget voor misdaadbestrijding.

Minister Ard van der Steur sluit niet dat het aantal bedreigingen en intimidaties aan het adres van burgemeesters en andere bestuurders toeneemt. „We krijgen namelijk een steeds beter beeld van de criminelen van wie we het leven zuur willen maken”, zei de VVD-bewindsman (Veiligheid en Justitie) gisteren in Bergen op Zoom.

Georganiseerde misdaad
In die stad praatte burgemeester Frank Petter de minister bij over de strijd tegen georganiseerde misdaad in West-Brabant. Van der Steur vindt die aanpak ‘een mooi voorbeeld’ en had het over ‘bestuurlijke moed in West-Brabant. „Soms komen er tegenreacties, tot intimidatie en bedreiging toe. En toch wordt doorgezet. Gewoon omdat het moet”, zei de bewindsman.

Meer geld
Hij beloofde dat hij de Tweede Kamer gaat vragen om meer geld en mankracht, om de strijd tegen de georganiseerde misdaad vol te houden. De aanpak is hoe dan ook succesvol, constateert Van der Steur.

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (68%)
  • Oneens (32%)
47 stemmen