Volledig scherm
© Chris van klinken/het fotoburo

Streep door zomercarnaval Woensdrecht: te weinig deelnemers

HOOGERHEIDE/WOENSDRECHT - Er trekt dit jaar geen zomercarnaval door de straten van Hoogerheide en Woensdrecht.

Vanwege het tegenvallend aantal deelnemers heeft de organiserende carnavalsstichting De Snoeken besloten de komende editie van het zomerfeest af te blazen. Die zou aanvankelijk op zaterdag 17 september gehouden worden.

"Zeven rijdende deelnemers zijn echt te weinig om een goede optocht op poten te zetten", zegt Fon van Zunderd, voorzitter van carnavalsstichting De Snoeken. "Daarnaast hebben we ook veel te weinig loop- en muziekgroepen om er voor de mensen langs de kant van de weg een spektakel van te maken."

Het Woensdrechtse zomercarnaval zou dit jaar zijn vierde editie beleven, de eerste editie werd in 2013 gehouden. De Woensdrechtenaren moesten echter nog wel wennen aan een dergelijk nieuw fenomeen, de Zuidwesthoek liep tot nu toe nog niet massaal uit voor de stoet.

Hoewel Van Zunderd baalt dat het zomercarnaval dit jaar niet doorgaat, betekent een kwaad jaar volgens hem nog geen kwaad leven. "We proberen het volgend jaar gewoon weer. Nee, het is te vroeg om te zeggen dat we er definitief mee stoppen. Het valt dit jaar tegen, maar dat kan volgend jaar zo maar anders zijn. Even pas op de plaats en volgend jaar beter."

poll

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

  • Eens (93%)
  • Oneens (7%)
219 stemmen