Volledig scherm
V.l.n.r. Leny Hage-Bal, Marian Hage en Loes Rommens, de aanjagers van de Samenloop voor Hoop in Bergen op Zoom. © Edmund Messerschmidt/het fotoburo

Streep door Samenloop voor Hoop van 2017 in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Pas in 2018 wordt er op zijn vroegst weer een Samenloop voor Hoop gehouden in Bergen op Zoom.

De derde editie van de 24-uurs wandelestafette ten bate van KWF Kankerbestrijding stond gepland voor 2017. Dat blijkt onhaalbaar omdat de organisatie op dit moment geen volwaardig bestuur heeft.

Ambassadeur Arjan van der Weegen: "Eerst een goed, nieuw bestuur. Dat is nodig voor de continuïteit. Pas daarna kunnen we ons weer richten op een nieuwe Samenloop voor Hoop." De ruim veertig vaste vrijwilligers zijn gisteren van het besluit op de hoogte gesteld. Sinds het terugtreden van Marian Hage, Leny Hage-Bal en Loes Rommens (het drietal dat de Samenloop voor Hoop in 2013 naar Bergen op Zoom haalde, CH) begin dit jaar, heeft de organisatie al twee voorzitters versleten, zegt Van der Weegen. "Voorzitster Marrit Scheffer is onlangs gestopt vanwege privéomstandigheden en haar opvolger gaf al vrij kort na zijn aantreden aan het toch een te zware taak te vinden."

Van der Weegen en mede-ambassadeur Ad Rooms gaan nu samen op zoek naar een nieuw bestuur, zodat er in 2018 weer een Samenloop voor Hoop in Bergen op Zoom gehouden wordt. Het duo neemt daar de tijd voor, zegt Van der Weegen. "Want het is een taak die je vooral niet moet onderschatten. De organisatie van zo'n groot evenement is echt een voltijdbaan." Van der Weegen hoopt in september van dit jaar een definitieve datum voor de loop van 2018 te kunnen presenteren. "Uitstel is absoluut geen afstel", verzekert hij.

Lees meer in BN DeStem, editie Bergen op Zoom van vrijdag.

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (49%)
  • Oneens (51%)
518 stemmen