Volledig scherm
© pixabay.com

Straatrovers bedreigen krantenbezorger met schroevendraaier in Breda

BREDA - Een krantenbezorger is zich woensdagochtend wezenloos geschrokken tijdens zijn dagelijkse ronde. Hij werd rond 04.30 uur op de Chassésingel bedreigd met een schroevendraaier.

Terwijl de 33-jarige Bredanaar zijn ronde deed, zag hij een auto stoppen. Uit het voertuig stapten twee mannen. De bestuurder droeg een wit petje en bleef bij de auto staan. De bijrijder stapte op de krantenbezorger af.

Hij stapte met grote stappen op de nietsvermoedende krantenbezorger af, hij had een grote schroevendraaier in zijn hand. De straatrover bedreigde hem en eiste zijn spullen.

Het slachtoffer riep hard om hulp en dat schrikte de straatrovers af. Zonder buit stapten ze in hun auto. De bezorger belde de politie.

Auto
Agenten troffen de auto van de straatrovers (ze hadden een signalement van het slachtoffer gekregen) onbeheerd aan, nabij het Wilhelminapark. De auto bleek gestolen te zijn in de wijk Ginneken / Zandberg. Een agent zag een van de mogelijke daders, een man met een wit petje, rennen richting de Wilhelminasingel. De man, een 34-jarige Bredanaar, is aangehouden rond 05.10 uur. Het bleek om een bekende van politie te gaan. Het onderzoek naar de andere dader loopt nog. 

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
279 stemmen