Volledig scherm
De straatnaambordjes aan de (nu nog) J.F. Kellyweg worden binnenkort vervangen. foto rene schotanus/pix4profs

Straatnaam 'J.F. Kellyweg' in Ulvenhout verliest na 28 jaar één letter, bedrijven boos

BREDA - Het gaat om slechts één letter. Maar na 28 jaar gaat de gemeente Breda die nu toch weghalen uit de straatnaam J.F. Kellyweg in Ulvenhout. Het wordt de F. Kellyweg. Niet iedereen is daar echter blij mee.

"Wij hebben op ons adres een aantal bedrijven. Daarvoor moeten we nu al het briefpapier en de websites aanpassen. Dat kost tijd en geld. Als je dat tegen de gemeente zegt, krijg je te horen dat het een bedrijfsrisico is", zegt bewoner Jean Nijssen.

De Dorpsraad Ulvenhout had een compromis voorgesteld, maar daar is geen reactie op gekomen van de gemeente. "Dan voel je je als dorpsraad niet serieus genomen. Ze hoeven ons advies niet per se over te nemen maar een toelichting was fijn geweest", zegt Marion Schuurbiers van de Dorpsraad.

Zowel Schuurbiers als Nijssen waren vrijdag nog niet op de hoogte dat de gemeente het besluit al definitief had genomen. De gemeente publiceerde over de kwestie vrijdag een persbericht.

De reden om de straatnaam te wijzigen is dat die al 28 jaar fout is. De straat werd in 1988 vernoemd naar een soldaat van het Britse leger die in 1944 overleed bij de bevrijding van Ulvenhout.

De soldaat werd begraven in Ulvenhout. Op de grafsteen staat zowel F. Kelly (de naam waaronder hij diende) als zijn echte naam A. Flanaghan. Mogelijk heeft hij het pseudoniem destijds gebruikt omdat hij een Ier was en in het Engelse leger ging dienen.

Lees zaterdag meer in BN DeStem.

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (69%)
  • Oneens (31%)
124 stemmen