Volledig scherm
© Thinkstock

Straatlantaarns Woensdrecht krijgen led-verlichting

HOOGERHEIDE - De Woensdrechtse straatlantaarns worden vanaf volgende week voorzien van duurzame led-verlichting.

De firma Dynnic begint maandag met het vervangen van alle verlichting in de openbare ruimte. Verwacht wordt dat die klus iets minder dan een maand in beslag zal nemen.

De gemeente Woensdrecht besloot eind vorig jaar de verlichting te vervangen door led. Dat moet de lichtkwaliteit ten goede komen, maar ook energiekosten besparen. Zo hoopt de gemeente de investering van jaarlijks 89.500 euro tot en met 2018 snel terug te verdienen.

Daarnaast worden ook alle lichtmasten zelf aan een grondige inspectie onderworpen. Verwacht wordt dat de meeste masten er na een likje verf weer jaren tegenaan kunnen. Masten die verrot blijken, worden gelijk vervangen door nieuwe.

Daarnaast wordt zoveel mogelijk geprobeerd het werk samen te laten vallen met andere wegwerkzaamheden, zodat de weg maar een keer open hoeft en de overlast beperkt blijft. Ook dat moet kosten besparen. Een voorbeeld daarvan is de Jan van der Heijdenstraat en de Duinstraat in Hoogerheide. De verlichting in die straten wordt pas vervangen, zodra de geplande herinrichting van die wegen aan de orde is.

Lees meer in BN DeStem, editie Bergen op Zoom van dinsdag.

Like BN DeStem Bergen op Zoom op Facebook

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (69%)
  • Oneens (31%)
119 stemmen