Volledig scherm
© Annette Stinenbosch

'Stop verloedering entree Bergen op Zoom'

BERGEN OP ZOOM - Breng het vervallen geluidsscherm aan de kop van de Halsterseweg in Bergen op Zoom zo snel mogelijk enigszins in orde. Schakel er bewoners bij in. Bedrijven. Dat is de boodschap van Annette Stinenbosch, fractievoorzitter van het CDA, aan de gemeente.

Dat scherm zou het visitekaartje voor de stad moeten zijn, maar verloedert steeds verder. Tot grote ergenis van Stinenbosch. Op de plek van het scherm komt later dit jaar een kunstwerk. Maar dat duurt nog geruime tijd. In de tussentijd doet de gemeente niks. ,,Er is weer een plaat uit het scherm gevallen. Dit is te gek voor woorden. Dit is niet de uitstraling die recht doet aan onze stad'', vindt Stinenbosch van de huidige situatie. ,,Zo wil onze fractie in ieder geval niet dat wij ons als gemeente presenteren.''

Klagen heeft geen nut
Ze begrijpt dat alleen klagen over het vervallen scherm geen nut heeft. En oppert daarom omwonenden in te schakelen. ,,We hebben al bedrijven die willen helpen, wellicht kunnen we samen met de buurtbewoners wat doen'', hoopt ze. En niet nog maanden wachten, als het aan haar ligt.

Ze wil dat op korte termijn de handen uit de mouwen gaan om het scherm met eenvoudige middelen op te lappen. En is graag bereid de gemeente met raad en daad terzijde te staan. Zodat het huidige scherm er weer even tegen kan tot het kunstwerk er komt. Gabriël Lester en Martine Vledder ontwierpen voor TussenStop voor deze plek. Dat ontwerp kwam als het winnende uit de bus. Bewoners van de noordelijke wijken van de stad gaven aan dit idee de voorkeur. De uitwerking ervan is nu in volle gang.

Volledig scherm
© Annette Stinenbosch
Volledig scherm
© Annette Stinenbosch

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (82%)
  • Oneens (18%)
98 stemmen