Volledig scherm
De burgemeester en wethouders uit de regio hebben de route toegelicht. © Gemeente Woensdrecht

Stoempers en Meesterknechten in Red Bull Kop over Kop: unieke race in West-Brabant

ROOSENDAAL/HOOGERHEIDE - De burgemeester van de gemeente Woensdrecht en de wethouders sportzaken van Breda, Rucphen, Roosendaal en het Belgische Essen hebben deze week de route toegelicht van de wielerwedstrijd Red Bull Kop over Kop race.

De burgemeester en wethouders kwamen op hun wielrenfietsen en in een officiële tenue. 

De tactische ploegentijdrit is op 18 september. Het parcours is 100 kilometer lang. Een renner van een team begint in Breda. Vervolgens haakt in Sprundel de tweede renner aan, in Roosendaal der derde, in Hoogerheide de vierde en is Essen de vijfde. Zij finishen alle vijf in Breda. Iedere renner heeft een eigen rol. Dit maakt de wedstrijd uniek, aldus de gemeente Woensdrecht. Zo moet een 'Meesterknecht' de ploeg bevoorraden en werkt de 'Stoemper' zich een slag in de rondte.

‘Mooi om te zien hoe verschillende gemeenten samenwerken om een wielerkoers in West-Brabant en België te organiseren’ aldus de Kopman Paul de Beer wethouder sport Breda. “Met de komst van de Red Bull Kop over Kop staat de gemeente Woensdrecht wederom in het middelpunt van de belangstelling van het nationale en internationale wielermetier", aldus de Woensdrechtse burgemeester Steven Adriaansen.

Er doen 200 ploegen mee aan de tijdrit op 18 september.

Volledig scherm
Het parcours

poll

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
103 stemmen