Volledig scherm

Stoelendance’ op Grote Markt Breda als opwarmertje

Om geld in te zamelen voor Serious Request wordt op 8 september op de Grote Markt in Breda een Stoelendance met 450 deelnemers gehouden. Donderdag konden terrasgangers al genieten van een korte warming up.

Verbaasde blikken op de terrassen van de Grote Markt. Eerst loopt een grote sliert beginnende studenten fysiotherapie een achterwaartse polonaise. Vervolgens houden 25 jongeren pal voor het stadhuis een stoelendans. Deze geldt als opwarmertje voor de Stoelendance op 8 september, tijdens het HBO Intro Festival in Breda.

Het idee is afkomstig van Satelliet Meubelen. Het Bredase bedrijf bestaat 45 jaar. Commercieel direceur Eric Roest: „Met dat jubileum wilden we wat leuks doen, zo kwamen we op het idee van een stoelendans.”

Het plan kreeg een sneeuwbaleffect, stoelendans werd ‘Stoelendance’. HBO Intro adopteerde het idee en gezamenlijk werd besloten geld in te zamelen voor Serious Request, omdat het Glazen Huis van Radio 3FM eind dit jaar weer in Breda staat. Ook gemeente, BRESS (studentensport) en House of dj’s werken graag mee met het evenement. Eric Roest: „Dat is het mooie hiervan, dat diverse organisaties de handen ineen slaan. Ieder heeft zo zijn eigen rol. Satelliet stelt 450 stoelen beschikbaar. Mensen van House of dj’s komen draaien, net als Barend en Wijnand van 3FM, dat er in beeld en geluid ook aandacht zal schenken. Ze vinden het echt een heel tof initiatief.”

Deelname aan de Stoelendance kost 25 euro, waarvan 10 euro naar Serious Request gaat. Elke deelnemer mag zijn klapstoel (‘een collector’s item’, lacht Eric Roest) na afloop houden en krijgt twee gratis tickets voor het speciaal georganiseerde BRESS-dancefeest.

“We kunnen nog aanmeldingen gebruiken, dat kan via de website van HBO Intro. Het is leuk om mee te doen, die stoelen zijn wel het dubbele van 25 euro waard én je steunt het goede doel”, zegt Roest enthousiast.

Wie weet, kunnen ze er zelfs een terugkerend spektakel van maken. Heel voorzichtig dagdroomt Eric Roest al. “In het Guinness Book of Records staat dat het wereldrecord stoelendansen op 9500 deelnemers staat. Het is een wilde gedachte, maar misschien kunnen we daar ooit aan gaan werken.”

Maar het goede doel komt dus op de eerste plaats. Serious Request, de samenwerking van 3FM en het Nederlandse Rode Kruis. Sinds 2004 vragen ze jaarlijks samen aandacht voor een stille ramp en proberen ze met deze actie zoveel mogelijk geld op te halen. Dit jaar is de stille ramp longontsteking. Elk jaar overlijden wereldwijd meer dan 900.000 kinderen aan de ziekte, die met de juiste behandeling te bestrijden is.

Aanmelden Stoelendance: hbointro.nl

Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
369 stemmen