Volledig scherm

Stoelendance met 250 man midden in Breda

BREDA - In totaal 250 hbo-studenten doen donderdagmiddag om 16.30 uur op de Grote Markt in Breda mee aan een ‘stoelendance’. Dit levert in ieder geval 2000 euro op voor Serious Request, beschikbaar gesteld door de organisatoren Satelliet Meubelen en HBO Intro.

Volgens Eric Roest, commercieel directeur van Satelliet, moet de Stoelendance vooral gezien worden als een ‘kick-off’. “Van het schooljaar, maar ook van meerdere ludieke acties waarmee we willen laten zien dat Breda er klaar voor is om Serious Request en het Glazen Huis later dit jaar weer met open armen te ontvangen én te steunen.”

De stoelendance maakt donderdag deel uit van een reeks van activiteiten die de studenten in 25 groepjes van 10 ondernemen. Op dance-muziek gaan ze op de Grote Markt op jacht naar een lege stoel. Een groep van 25 overgebleven deelnemers vormt één grote kring, waarna de feestelijke afvalrace volgt.  Direct na de stoelendance, om 17.15 uur, opent burgemeester Paul Depla van Breda officieel het HBO-studiejaar.

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (68%)
  • Oneens (32%)
38 stemmen