Volledig scherm
Frank Dekkers, de nieuwe voorzitter van Stichting Kunstforum: "Een leegstaand pand is geen gezicht. Wij zorgen voor het visitekaartje." foto Chris van Klinken / Pix4Profs

Stichting Kunstforum Bergen op Zoom: Stad op andere manier beleven

BERGEN OP ZOOM - De aandacht vestigen op lege winkelpanden met gratis kunst. En tegelijkertijd kunstenaars een podium bieden om een breed publiek te bereiken. Aan die doelstelling van de Stichting Kunstforum gaat niets veranderen, ook niet met de nieuwe voorzitter Frank Dekkers aan het roer.

Wel zijn er plannen die voor nieuw elan moeten zorgen. Een app bijvoorbeeld, die bezoekers langs alle etalages leidt, met ter plekke een filmpje waarin de kunstenaar vertelt over zijn werk en mogelijk ook de geschiedenis van het pand kan worden belicht.

Dekkers ziet het helemaal voor zich. "Rondwandelen langs kunst, de stad op een heel andere manier zien en beleven." Zelf wil Dekkers zich geen kunstkenner noemen. Wel een liefhebber. De selectie van de kunstenaars laat hij graag over aan de vrijwilligers van de club.

Wat hij als opvolger van Frans Buijs wel gaat doen: de zaak in goede banen leiden. Zorgen dat alles organisatorisch gladjes verloopt, processen bewaken en zo mogelijk meer sponsors vinden die een bijdrage willen leveren aan de verlevendiging van de Bergse binnenstad.

Lees woensdag meer in BN DeStem

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (53%)
  • Oneens (47%)
68 stemmen