Volledig scherm

Stichting Kinderopvang Zegge moet stoppen vanwege ruimtenood

Waar moeten onze kinderen heen als de Stichting Kinderopvang Mariadonk (SKM) straks op straat staat? Een noodkreet van Claudia Lauwerijssen, voorzitter van de oudercommissie die dinsdag 12 juli om 20.30 uur een bijeenkomst houdt in de Nieuwenbergh om over de toekomst van de kinderopvang te spreken.

SKM werd een jaar geleden opgericht door ouders uit onvrede over het opvangaanbod van de Kober Groep. Kober verzorgt alleen peuteropvang (in een schoolvleugel die door de gemeente werd betaald). SKM dook in het gat en zette goedkope, flexibele babyopvang en buitenschoolse opvang op in een leegstaand lokaal. Dat lokaal heeft de school nu nodig door toename van het aantal kleuters.

De Borgesius Stichting waaronder basisschool Mariadonk valt, stelt dat SKM van emet af aan wist dat de kans bestond dat de school het lokaal zelf nodig zou hebben. Ze adviseert SKM met Kober te gaan praten over gezamenlijk gebruik van die ruimte. Volgens Kober ligt dat aanbod er al. Maar op dezelfde tijdstippen mogen er wettelijk geen twee instellingen gebruik maken van één ruimte. Dat betekent dat SKM alleen buitenschoolse opvang zou kunnen aanbieden en dat is weer niet rendabel genoeg. Vervelend noemt wethouder Martien de Bruijn de patstelling die is ontstaan. Volgens hem is Kober de geëigende partij om kinderopvang aan te bieden omdat die de geschikte ruimte heeft. "Dat kunnen we alleen niet afdwingen." Donderdag meer in BN DeStem.

poll

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

  • Eens (65%)
  • Oneens (35%)
112 stemmen