Volledig scherm
Biljarten in buurthuis Geeren-Noord. © Charlotte Akkermans/het fotoburo

Stichting die buurthuis in Breda-Noord runde failliet

BREDA - Het doek is definitief gevallen voor de Stichting Geeren-Noord die jarenlang het gelijknamige buurthuis in Breda-Noord runde. Na het dichtdraaien van de subsidiekraan door de gemeente Breda, is de stichting failliet verklaard.  

Toch lijkt dat niet het einde voor het buurthuis aan de Philips Lammekensstraat. Buurtbewoners onder wie Henk Ras, een oud-bouwvakker, hebben een plan gemaakt om het centrum voort te zetten. Zonder subsidie van de gemeente.

„Dat lijkt misschien onmogelijk. Maar ik denk dat het gaat lukken. We hebben een voorlopige begroting opgesteld en dan blijkt dat we met de huuropbrengsten de kosten al voor 80% kunnen dekken. Tel daar de baromzet bij op en we moeten een heel eind kunnen komen”, stelt Ras.

De buurtbewoners willen het centrum van de gemeente Breda, die het buurthuis aanvankelijk te koop had aangeboden, gaan huren. Er wordt nog onderhandeld over een te betalen huursom en het aanpakken van achterstallig onderhoud.

De gemeente Breda heeft wel oren naar het plan. Om de initiatiefnemers meer tijd te geven is besloten het buurthuis dat eigenlijk op 1 juli zou sluiten, met gemeentelijke hulp langer open te houden. Vooralsnog blijft iedereen er tot 1 december welkom.

Ras: „Het is heel belangrijk dat dit buurthuis open blijft. Er komen hier 25 nationaliteiten over de vloer. En dat gaat altijd goed, er zijn nooit problemen. Het zou zonde zijn als dat verdwijnt.”

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (68%)
  • Oneens (32%)
47 stemmen