Volledig scherm
De Toby de Brouwer uit Clinge tijdens de eerste editie van de Highland Games in Hulst. © Peter Nicolai

Sterke mannen en roze vrouwen in Wouwse Plantage

WOUWSE PLANTAGE - Sterke mannen domineerden zaterdag de Highland Games in Wouwse Plantage, maar zondagochtend was het feest alleen voor sportieve vrouwen op mountainbikes die het dorp en omgeving ‘onveilig’ maakten. Zij waren speciaal voor de gelegenheid in het roze gestoken.

Het activiteitenweekend van het Bewonersplatform Wouwse Plantage begon vrijdagavond met het Pinse Bierfeest van het Kindervakantiewerk in een feesttent naast de vroegere steenfabriek. Zoals het bij een bierfeest betaamt, waren er natuurlijk grote pinten bier die over de tafels werden geschoven.

Zaterdagochtend waren er vier jeugdteams die lieten zien hoe sterk ze waren bij de onderdelen van de Highland Games, maar ’s middags kwamen de in Schotse rok gestoken teams met sterke mannen en vrouwen op het strijdtoneel. Touwtrekken, hamerslingeren, loodzware stenen op een tafel stapelen, gewichten omhoog gooien, boomstam werpen en tractorbanden kantelen. Allemaal takken van sport waar de organiserende vereniging Mc Guns goed in is, maar de minder getrainde plaatselijke teams wat meer moeite mee hadden. Toch werd het een kijkfeest voor de dorpsbewoners die voor de nodige aanmoedigingen van de elf ploegen zorgden en dat met luide stem uitdroegen.

De ploeg van MTB De Koepel won uiteindelijk de strijd voor Pins Verzet en de familie Mangelaars. Om de kwijtgespeelde calorieën weer aan te vullen werd de dag besloten met een barbecue met veel vlees en het nodige bier; een feest dat tot in de kleine uurtjes duurde.

Lees maandag meer in BN DeStem

Volledig scherm
De Highland Games waren dit jaar in Wouwse Plantage. © Tonny Presser/Pix4Profs

Live Voetbal

home logo PSVPSV
62'
1-0
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo FeyenoordFEY
14:30
AjaxAJA
away logo
home logo AZAZ
14:30
FC UtrechtUTR
away logo
home logo sc HeerenveenHEE
16:45
VitesseVIT
away logo

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (85%)
  • Oneens (15%)
935 stemmen