Volledig scherm

Stem op naam voor Oudenbossche rondweg, naamgeving leeft onder Halderbergenaren

OUDENBOSCH -  Aan creativiteit geen gebrek in Halderberge. Sinds de oproep in BN DeStem een naam te bedenken voor de nieuwe randweg in Oudenbosch, kregen we op de redactie meer dan 60 suggesties binnen.

Variërend van chique Italiaanse samenstellingen die verwijzen naar de link tussen het West-Brabantse koepelstadje met Eeuwige Stad Rome tot geinige, politiek getinte namen, en tientallen voorstellen daar tussenin, bijvoorbeeld namen die verwijzen naar oud-burgemeesters of meer neutraal klinkende straatnamen.

Duidelijk is in ieder geval dat lezers van BN De Stem het tot nu toe eens zijn met de Halderbergse straatnaamcommissie die vindt dat er een alternatief bedacht moet worden voor 'Zuidelijke Omlegging Oudenbosch' zoals de weg tot nu toe wordt genoemd, of in rijkswaterstaattermen 'N641'.

Een aantal redacteuren heeft de koppen bij elkaar gestoken en een shortlist samengesteld van namen die meedingen in de BN DeStem-verkiezing waar hieronder kan worden gestemd.

De verkiezing sluit vrijdag 5 augustus zodat we in de krant van zaterdag de winnende naam bekend kunnen maken. Op 19 september wordt de nieuwe randweg officieel geopend.

Carlo Buijs, voorzitter van de straatnaamcommissie die het college van B en W adviseert, zegt de suggesties van BN DeStem-lezers 'zeer serieus' te zullen bekijken.

"We hadden de gemeente al gevraagd de bevolking te laten meedenken, maar een enquete kregen ze op korte termijn niet voor elkaar."

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (40%)
  • Oneens (60%)
545 stemmen