Volledig scherm
© Thinkstock

'Steenbergseweg onveiliger en drukker' in Halsteren

HALSTEREN - De verkeersveiligheid op de Steenbergseweg in Halsteren is in het geding. Het wordt steeds drukker en veel automobilisten houden zich niet aan de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Daardoor is ook de geluidsoverlast toegenomen. Dat zegt Edward Jansen, bewoner van de Elandweg.

Jansen heeft een rapportje gemaakt over de verkeerssituatie tussen de rotondes bij Vogelenzang en de Grondmolen. Dat heeft hij naar de Dorpsraad Halsteren gestuurd. Dorpsraadvoorzitter Piet Soffers laat weten dat de kwestie besproken wordt op de eerstvolgende dorpsraadvergadering, 6 oktober.

Volgens Jansen moet de maximumsnelheid op de Steenbergseweg veel duidelijker worden vermeld. ,,Komende vanaf de nieuwe A4/Eendrachtweg staat in de berm een gemeentebord met daaronder een verkeersbord dat 50 km/uur aangeeft'', aldus Jansen. ,,Die borden staan acht meter rechts van de rijbaan." Jansen benadrukt dat er geen herhalingsbord staat. In de tegenovergestelde richting is alleen een markering op de weg aangebracht.

Verder wijst Jansen op de dubbele lijnen met doorbroken kantstrepen op een groot deel van de Steenbergseweg. ,,Die wekken de indruk dat je hier 80 mag."

Verder noemt hij de situatie bij de fietsoversteekplaats ter hoogte van de Kapelaan Molstraat onveilig.

Lees maandag meer in BN DeStem

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
163 stemmen