Volledig scherm
Wethouder Cors Zijlmans. © Robert van den Berge

Steenbergse wethouder Zijlmans in de fout met informatie over sporthal ‘t Cromwiel

STEENBERGEN - Wethouder Cors Zijlmans heeft de raad begin dit jaar verkeerd geïnformeerd over de vergunningen van ‘t Cromwiel. De sporthal heeft anderhalf jaar lang zonder benodigde exploitatie, drank- en horecavergunning gedraaid.

En dat terwijl de wethouder in januari zei dat die vergunningen er gewoon waren. Dat antwoordde hij toen naar aanleiding van vragen van raadslid Willy Knop van de Volkspartij. Die had in december sterke signalen doorgekregen dat de vergunningen er niet waren.

„Per toeval zag ik onlangs dat de vergunning pas op 1 augustus is ingegaan,” zegt Knop, die er daarna opnieuw navraag naar heeft gedaan.
Zijlmans heeft inmiddels zijn excuses aangeboden. „Er is een foutje gemaakt. We moeten het ook niet verder opblazen.”

De wethouder onderzoekt momenteel hoe het fout heeft kunnen gaan bij het beantwoorden van de vragen. „We hebben verkeerde informatie doorgekregen. Dat kan een keer, maar mag geen tweede keer gebeuren.”
Toch schuurt het wel bij Knop. „De wethouder geeft nu aan dat er geen signalen waren binnengekomen dat het fout zat. Terwijl wij er naar hebben gevraagd. Toen had het gewoon gecheckt moeten worden.”

Lees donderdag meer in BN DeStem

poll

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

  • Eens (63%)
  • Oneens (37%)
296 stemmen