Volledig scherm

Steenbergse raadsvragen over overlast windmolens

ROOSENDAAL/KRUISLAND - de Steenbergse Volkspartij heeft raadsvragen gesteld naar aanleiding van de overlast die Kruislandse en Roosendaalse huishoudens ondervinden van windmolens.

Die staan sinds ruim een half jaar aan de Roosendaalse Vliet. In deze krant deden omwonenden vorige week hun beklag over de overlast.

De windmolens staan op Roosendaals gebied, maar de Volkspartij is benieuwd of de gemeente Steenbergen ook op de hoogte is van de klachten. Kruisland valt immers onder die gemeente en de turbines staan op een steenworp afstand van de Holderbergsedijk en de Wildenhoeksestraat in het dorp.

Als het aan fractievoorzitter Michel Lambers ligt, dan gaat de gemeente Steenbergen in gesprek met de inwoners om vervolgens met Roosendaal te gaan praten om zo tot een oplossing te komen. Ook vraagt hij zich af of de gemeente bereid is om juridische en maatschappelijke ondersteuning te bieden aan de inwoners om de overlast te verminderen.

De omwonenden gaven aan last te hebben van het geluid van de grote rotorbladen en de knipperende rode en witte lampen boven de turbines. 35 huishoudens hebben zich aangesloten bij het collectief Omwonenden Windpark Roosendaalse Vliet. Ze willen compensatie voor de blijvende overlast en voor de waardedaling van hun huizen. Het collectief dreigt met een gang naar de rechter omdat ze vinden dat de gemeente Roosendaal nalatig is geweest en te weinig doet om de overlast te beperken. Roosendaal/Kruisland

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
614 stemmen