Volledig scherm
Barbecue van Stichting Relax in De Heen. Archieffoto

Steenbergse politiek: snel oplossing voor De Stelle in De Heen

DE HEEN - Twee kapiteins op een schip? Dat kan niet, zegt Jeroen Weerdenburg van het CDA stellig. „De wethouder moet hier snel optreden. Zeker in zo’n kleine kern als De Heen is een dorpshuis een heel belangrijke locatie.” Hij krijgt daarbij bijval van de rest van de politiek.

De fractievoorzitter reageert op de problemen rondom dorpshuis De Stelle in De Heen. Dat heeft tegenwoordig twee besturen: een ‘echt’ bestuur en een schaduwbestuur dat zich heeft gevormd na onenigheid. Dat laatste bestuur heeft tot drie keer toe de penningmeester van het andere bestuur en de beheerster van de Stelle proberen te ontslaan.

'Gun de wethouder tijd'
Wethouder Cors Zijlmans probeert te bemiddelen tussen de twee besturen, maar velt geen oordeel over welke van de twee het ‘echte’ bestuur is. Partijgenoot Wilma Baartmans (GewoonLokaal!) vindt dat hij de tijd moet krijgen om het op te lossen.

Michel Lambers van de Volkspartij ziet liever dat de wethouder er niet zelf tussen springt. „Uit mijn eigen ervaring als wethouder, lijkt het me het slimst als hij het bemiddelen overlaat aan professionals.” Hij vervolgt: „De Heen is een kleine kern. Iedereen kent elkaar. Het is belangrijk dat er snel een oplossing komt.”

De politiek kijkt reikhalzend uit naar de antwoorden op raadsvragen die burgerraadslid Theo van Es (Steenbergen Anders) heeft ingediend over het conflict.

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (61%)
  • Oneens (39%)
710 stemmen