Volledig scherm
De Growboxx plant cocoon

Steenbergs bedrijf Groasis plant 'gordijn' van bomen in Mexico

STEENBERGEN - De tijd van experimenteren is voorbij. Dat de technologie van Groasis werkt, dat is inmiddels wetenschappelijk bewezen zegt oprichter Pieter Hoff. „Dat staat in 44 rapporten.”

En dat mag het Steenbergse bedrijf nu gaan bewijzen in Mexico. Het is de grootste opdracht tot nu toe voor het bedrijf dat al zaken deed in 31 landen. De taak: een 180 kilometer lang ‘gordijn’ van bomen aanleggen om de Mexicaanse stad Mexicali.

Hoff: „Dat is een heel droge plaats. Het is daar in de zomer vijftig graden. Op zich valt er genoeg regen, maar die valt allemaal in een korte periode: een maand. De andere elf maanden is het droog.”

Geen plek dus waar een boom lekker kan groeien. Tenzij je bomen plant met de Growboxx plant cocoon van Groasis. „Dat is een soort intelligente emmer”, legt Hoff uit. „Een papieren bak met een gat in het midden dat om de boom gaat.” Daarin zit water. De emmer geeft de boom net voldoende water om niet dood te gaan. Daardoor wordt de boom gestimuleerd om water te zoeken.

Lees donderdag meer in BN DeStem

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
701 stemmen