Volledig scherm
Pieter Hoff met zijn Gowboxx

Steenbergs bedrijf Groasis genomineerd voor titel Nationaal Icoon

STEENBERGEN - Het Steenbergse bedrijf Groasis is een van de tien kanshebbers voor de titel Nationaal Icoon. Dat maakte het ministerie van Economische Zaken gisteren bekend. De prijs is bedoeld voor baanbrekende of innovatieve technologiën. In het geval van Groasis gaat het om de Growboxx: een papieren emmer waarmee bomen in droge gebieden met negentig procent minder water kunnen groeien.

Bedenker Pieter Hoff is vereerd met de nominatie. „Je kunt het vergelijken met de oscars voor onze industrie”, zegt hij.

De genomineerden hebben zich woensdag in het bijzijn van minister Henk Kamp gepresenteerd. „En volgende week worden we weer doorgezaagd door de jury. Daarna is het even afwachten.” In oktober worden de winnaars bekendgemaakt. Dat kunnen er een, twee, drie of vier zijn. Er is ‘helaas’ geen geldprijs aan de titel verbonden, zegt Hoff. „Maar wel iets dat misschien waardevoller is. Je krijgt het ministerie als een soort ‘beschermheer’. In mijn geval zou het ministerie mijn bedrijf kunnen aanbevelen bij landen waar watertekort is.”

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (37%)
  • Oneens (63%)
1291 stemmen