Volledig scherm
© Sanne Schelfaut

Steenbergenaren opnieuw opgeroepen tot verzet bij besluitvormende vergadering asielzoekers

STEENBERGEN - Op de Facebookpagina 'Geen Azc in Stb' wordt opgeroepen om opnieuw massaal de straat op te gaan bij een nieuwe besluitvormende vergadering over de opvang van vluchtelingen. Nieuwe landelijke regelgeving sinds 1 januari trok een streep door een eerder besluit. Steenbergen wilde maximaal een half jaar extra vluchtelingen huisvesten. Die termijn is nu landelijk twee jaar.

Het college van burgemeester en wethouders gaat daarom terug naar de gemeenteraad, zegt burgemeester Ruud van den Belt. "Om te bespreken hoe we het amendement het beste kunnen vertalen en aanpassen. Er zal een nieuw besluit moeten komen." Het besluit om extra statushouders te huisvesten was de opvallende uitkomst van de gemeenteraadsvergadering van eind november over de opvang van vluchtelingen. Een amendement van de VVD werd toen met slechts een tegenstem aangenomen.

Verzet
Het debat en de besluitvorming over vluchtelingen in de raad stuitte op verzet. Massaal gingen tegenstanders de straat op. Er heerste een grimmige sfeer en er was een noodverordening van kracht tijdens de avond waarop er werd vergaderd. Nu wordt er opnieuw opgeroepen tot verzet bij een nieuwe besluitvormende vergadering. Het is nog niet bekend wanneer de gemeenteraad de nieuwe situatie bespreekt.

Vinger aan de pols
De gemeente is op de hoogte van de oproep tot massale actie en ‘houdt de vinger aan de pols’, laat de gemeentewoordvoerster weten. Woordvoerder van de actiegroep Sander Booij zegt dat zij nog niet precies weten wat het actieplan is. Ze maken het een dezer dagen bekend via de Fb-pagina. „We willen in ieder geval onze stem laten horen.”

Lees zaterdag meer in BN DeStem.


De gemeente zwijgt over dat het plan van opvang van 100 migranten voor maximaal een duur van 6 maanden van de baan is... Geplaatst door Geen Azc in Stb op donderdag 7 januari 2016

Volledig scherm
© Marcel Otterspeer / het fotoburo

poll

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
463 stemmen