Volledig scherm

Steenbergen zoekt investeerder voor hotel aan de A4: "We zijn hier booming"

STEENBERGEN - Van der Valk viel af. Na anderhalf jaar geheime en vergeefse onderhandelingen, gaat Steenbergen nu zelf de markt op. Want er moet en zal een goed hotel langs de nieuwe A4-Zuid komen. "Dat heeft onze regio hard nodig. We zijn hier booming."

Ze rijdt elke dag over die nieuwe A4. Van huis in Made naar werk op het gemeentehuis van Steenbergen. "Fijne weg. En ik merk om mij heen dat steeds meer mensen dat vinden. Maar onze regio is, wat snelweghotels betreft, een blinde vlek. Daar kunnen we nu wat aan doen dankzij de nieuwe A4-Zuid. We moeten nú profiteren", meent Marijke Vos, wethouder economische zaken.

Zij gaat dan ook de commerciële markt op om een investeerder te vinden voor een groot hotel-restaurant annex congrescentrum. Want daar zijn Steenbergen en omgeving volgens Vos hard aan toe sinds de geheime en langdurige onderhandelingen met Van der Valk in februari dit jaar stuk liepen.

"Dit is een gebied met een enorme potentie. Door die A4 verbinden we Antwerpen en Rotterdam veel sneller dan voorheen. Het barst hier van de nieuwe bedrijvigheid. Met Woensdrecht en Bergen op Zoom zet Steenbergen de Brabantse Wal toeristisch en recreatief op de kaart. We tellen duizenden passanten. Zie de toeristen richting Zeeland..."

Lees vrijdag meer in BN DeStem.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
701 stemmen